austin_1
Jag har varit på semester, till Austin i Texas. Har man en musiker till make så kan man hamna där – det finns hur mycket livemusik som helst – varje dag och kväll, att lyssna till nämligen. Svensk-sommar-varmt har det varit. Klänning och kortärmat har varit grejen, utom när solen tittade fram då klädde jag på mig för den var otroligt stekande. Vi har gått en himla massa, ätit riktigt gott, lyssnat på massor av musik. Jag har fotograferat mycket. Träffat trevliga människor och blivit bjudna på bra bbq. Det har varit helt fantastiskt skönt med semester och jag har verkligen kopplat bort och av.

austin_2
austin_3
austin_4
austin_5
austin_7
F
aktum var att Austin är gå-vänlig stad ändå, trots att amerikanska städer är utspridda och man behöver i princip en bil för att ta sig runt. Det finns liksom ingen stadskärna, inga torg. Jag saknade torgen, stadsdelars olika innehåll av butiker, caféer (finns liksom ingen cafékultur heller), restauranger och gallerier. Men det var ändå en trevlig stad, känndes som en lugn stad också, i alla fall där vi var.
De allra flesta vägskyltarna var skrivna, med text, utan symboler och inte särkilt stora. Om man kör lite fortare än promenadtakt undrar jag om man verkligen hinner läsa. Jag fotade några skyltar, en hel del gatukonst och så en av Austins mest fotade och avbildade vägg I love you so much (som sitter på väggen till ett bra kaffeställe, Jo´s). Jag hjälpte också en massa par att fotas framför väggen.

austin_8
I´ve been to Austin, Texas. On holiday. Talking, eating, walking, listening to music, meeting nice people. I was a really nice city and I took lots and lots of photos. Here are some. But I do find american cities quite strange (I´ve heard this goes for many of them) – I mean, they are so spread out, you rellay have to have a car to get around.. In Europe we have squares and city centers that are full of stores, cafés, restaurants, art gallerys etc. Wich mean you can walk around quite easily while seeing things, visiting things. Going on foot in Austin means that you have limited access to the city. But I liked it anyway. It was warm, nice and lovely. I really needed the holiday.

/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 − fyra =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.