stephen_king
Jag har läst någon roman av Stephen King för länge sedan och jag har sett en filmatisering av en av hans romaner. Men det är inte en genre som intresserar mig särskilt. Jag gillar nämligen inte läskiga saker. Min nivå av läskighet ligger på Morden i Midsomer – då förstår ni.  Jag har dock länge hört talas om hans bok Att Skriva. Boken som är en del memoar och en del inspiration till skrivande. Den har legat i min bokhög ett tag och nu har jag läst den och jag är så förtjust. Jag sträckläste den.
King har en intressant bakgrund, som han delar på ett enkelt och nära sätt. Hela boken är väldigt personligt och rakt skriven och det är så skönt. Här finns inga prudentliga skrivövningar. Men här finns konkreta, enkla råd. Här finns en människa som älskar sitt arbete, som älskar att skriva och som förmedlar det.
Kings sätt att förmedla sin lust till skrivande ger mig lust att skriva. Man behöver inte ha någon relation till honom som författare för att läsa den här boken, man behöver inte ha läst honom förut. Det här är en bok jag kommer att läsa igen. En dag när jag behöver inspiration och lust.

I do have to recomend Stephens Kings book On writing – A memoir of the craft. It´s inspiring, great and a joy to read.
/Madde

Tagged with:
 

2 Responses to Lustfyllt

  1. Åsa skriver:

    Åhå. tack för info! Den ska jag genast låna:) Gillar inte heller hans läskigheter… Trevlig lördag önskar jag dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 − 2 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange