littfest_2
Igår startade Littfest i Umeå – en litteraturfestival med 10 år på nacken numera. Jag var där en stund igår och idag och i morgon planerar jag att helt uppslukas av festivalen. Jag har kollat igenom programmet, flera gånger, och det är en hel del som jag vill se, visst mer än annat. En av de programpunkter jag inte vill missa är En historia om kärlek där Lena Andersson berättar om sitt författarskap.

lena_andersson2_egenmaktigt_forfarande
lena_andersson_egenmaktigt_forfarande
Jag har läst Egenmäktigt förfarande av Lena och jag är tagen av boken. Jag är så glad över hur hon behandlar språket. Hur hon likt en poet nästan bara använder de ord som behövs. Den är väldigt koncentrerat skriven, vilket tilltalar mig otroligt mycket. Det roliga i sammanhanget är ju att boken också handlar om Ester – som är poet. Är du nyfiken på Lena så finns en lång artikel i DN att läsa.
Littfest är ju mer än föredrag, samtal och läsningar. Det är också bokbord, människor, kaffe och ord. Jag har en bra dag framför mig.

Today (yesterday and tomorrow) I´m going to Littfest – a litterature festival in Umeå. Looking forward to listen, be inspired, meet people and new thoughts.
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

femton − 10 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.