picklad_lok
Ett av de bästa tillbehören på matbordet är picklad lök. Det passar nästan till allt. Den gör sig utmärkt till all stekt eller grillad mat. Picklad lök passar världsbäst till långkoket, tjälknölen, haloumi, lax eller vad du nu föredrar på tallriken. Men också på leverpastejsmackan. Detta pratar jag om i radio  idag.

Picklad lök
3-4 lökar (jag använder röd för det blir vackrast)
Ättikslag: 1 dl ättika (12%), 2-2,5 dl socker, 4 dl vatten, 1 tsk svartpeppar.
Koka upp lagen, lägg i den skivade löken och koka ca 10-20 min – tills löken är glasartad. Häll upp lök+lag  väl rengjorda burkar. Låt svalna och ställ i kylen. Låt den gärna ”mogna/vila” en vecka innan du äter den, då smakar den ännu bättre (men den går naturligtvis att äta på en gång den svalnat).

One of the best things on the table – that goes with almost anything – is pickled oninons. I prefer red onions because they are more beautiful, and therefor look more tasteful.
/Madde

Tagged with:
 

One Response to Bästa tillbehöret

  1. mm vad gott. Jag har länge velat testa göra egen picklad rödlök men har inte kommit loss

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 × tre =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.