skrivarhorna
Jag har olika platser för olika saker. En av de nyaste platserna är skrivarhörnan i vardagsrummet på övervåningen, under snedtaket. Det var en yta vi inte nyttjade till något egentligen. Det gamla bordet – det slitna blå (som är min mormorsmors första köksbord) –  stod bara längs med väggen till ingen nytta. Nu står bordet ut från väggen, här finns en skön skrivbordsstol och min dator står på plats. En plats att skriva på. Jag har dock inte fått in skrivarrutinen på platsen ännu, men jag tänker att det kommer. Jag måste bo in mig på platsen. Om jag tittar ut genom det lilla fönstret så ser jag ut över havet och horisonten.

annas_limtryck
Bredvid fönstret hänger en av mina favoritbilder. Det är ett limtryck av Anna Sandberg. Vi gick konstskola tillsammans och jag fick detta av henne och hon fick ett grafiskt blad av mig (men jag minns faktiskt inte vilket) Jag bytte bilder med många på konstskolan, så det finns fler fina bilder i gömmorna men inga inramade tyvärr.

This is a new place in my home – a place for words and writing. It´s a place wich we did´nt use before and now it´s a place to be used. On the wall is one of my favorite artworks – it´s made by a friend, Anna Sandberg.
/Madde

Tagged with:
 

2 Responses to Skrivarhörnan

  1. Kerstin Hammarson skriver:

    Precis så har jag föreställt mig att äldre författares arbetsplats, i deras skrivarstugor, kan ha sett ut.
    Tavlan med limtryck väcker min be/undran. Vad är limtryck och hur gör man det?

    • madde madde skriver:

      :) Limtryck säger jag och det var det jag fick lära mig. Nu för tiden så säger nog de flesta collografi. Det är en grafisk teknik och man gör ett “tryckplåt” av kartong och lim. Man kan använda passpartoutkartong och rista i den, limma (trälim) på olika saker som ger strukturer eller skära i kartongen etc. Sedan lackar man alltihop, förseglar, och sedan trycker du i tryckpress :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 5 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.