anu_tuominen_pressbild_2015
Likväl som jag gillar film och litteratur som talar om vardagliga ting, så gillar jag också sådan konst. Detta bör inte vara någon överraskning och heller inte att jag är väldigt förtjust i Anu Tuominens konst, uttryck och förmågor. Jag har pratat om henne förut på bloggen på flera olika sätt. Nu har Anu en ny utställning på gång och denna går av stapeln i Stockholm på Galleri Mårtenson & Persson.

Vintergrönt
Kan du finna grön färg på vintern? Är grönt en varm färg? Är alla löv gröna?
Blir det alltid grönt när du blandar ihop gult och blått?
Är ’vintergrönt’ samma som ’evergreen’ och ’ikivihreä’?
Anu Tuominen, Helsingfors i januari 2015.

Den här utställningen har som titeln, Vintergrönt, avslöjar naturen som inspirationskälla och leker med olika associationer i ord och bild. Utställningen öppnade i lördags (jag var tyvärr inte där) och pågår fram till den 21 februari. Tyvärr kommer jag mig inte till Stockholm före den 21 februari så jag kommer att missa denna, men du kanske hinner förbi.

I love the simple,  in art, poetry and film, the simple things that connects to everyday life. Then it´s no surprise to you that I love Anu Tuominens art. She´s exhibiting at Galleri Mårtenson & Persson now – it opened on saturday and is open until the 21th of february. The title of the exhibition is witergreen. I´m sorry to say that I can´t see this exhibition, but maybe you can?
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × tre =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange