klanningen_ar_pa_gang2
klanningen_ar_pa_gang
Hurra, det går framåt. Den är på gång. Den är till och med snart klar. Jag har overlockat alla delar och sytt ihop dem. Jag sydde ingen toile så jag har provat in den på mig själv, det är lite korrigeringar som måste göras. Klänningen jag ritade av är en konfektionssydd sak, som sitter bra men inte perfekt. Jag är, som kanske de flesta, inte symmetrisk, min ena axel är något lägre än den andra osv. Det är fördelen när man syr till sig själv att man kan prova in så att det verkligen passar. Jag har gjort ett brännprov på tyget och det måste vara en ullblandning. Jag skulle vilja få det till bomull och ull, men jag vet inte riktigt. Nåja, det är ett fint fall i tyget och det är skönt på kroppen.

klanningen_ar_pa_gang3
Istället för en infodring i halsen så har jag sytt en snedslå. Dels tycker jag att det är snyggt men dess stora fördel är att det är ingen infodring som måste pressas ned efter tvätt. En snedslå så här tar i och för sig längre tid att göra (då jag syr ner den för hand på rätsidan) men kräver mindre underhåll senare. Hurra tycker jag. Klänningen har prinsesskärning, en bra modell om man vill få till en figursydd klänning, vilket detta är (ja i alla fall överdelen). Det är också en bra modell om man vill blanda tyger och mönster i en och samma klänning. Jag har en trekvartsärm på klänningen som jag också lagt upp för hand.
Nu återstår bara att prova in längden och fålla den och sedan pressa den. Jag måste ju fota den också så ni får se den, hel, när den är klar. Jag återkommer således.

The dress i on it´s way, or nearly done really. It has got  a princess cut, a really god modell when you want a dress to have a close fit. Instead of a facing I did a piping around the neck. I like it and think it looks good, but It´s also a lot easier to handle after laundry than a facing. Well the dress is almost done, I just have to decide on the lenght and then do the hem. So, I´ll be back.
/Madde

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 + ett =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange