julvinagern
Julvinägern som har stått och mognat är nu upphälld på flaskor och bara att använda. De flesta återbrukade flaskor – varav en del små snapsflaskor (ihopsparade under sensommarens kräftskivor och stugsista), som blir utmärkta små presenter.  En vacker vinäger att göra goda vinägretter av – vilket jag älskar. Det är nästan så jag äter upp (goda) vinägretter med sked om det finns kvar i salladsskålen. Det är också en så vacker orange färg tack vare saffran och apelsin att en flaska verkligen pryder sin plats på köksbänken.

aperol
På tal om orange så har vinägern i princip samma färg som en apertif som jag tycker om – som man med fördel kan matcha med orangea strumpbyxor. På tal om orange så måste man ju också älska Katharina Grosses Blue Orange – inspirerad av Paul Élouards dikt La terre est bleu comme une orange. Jag önskar er en färgrik decemberdag, så här dan före dan.

The saffron-orange- vinegar I mad is now bottled ande ready to be used. I used a lot of small bottels as well – nice as small gifts. The colour of the vinegar is almost the same as an apertif wich I like. I also like Katharina Grosses Blue Orange – inspired by Paul Élouards poem La terre est bleu comme une orange. I hope you´ll get a day full of colours.
/Madde

Tagged with:
 

3 Responses to Vacker orange

  1. eva albrektsson skriver:

    Var det drinken vi drack i Helsinborg. Den var god men vad hette den och vad innehöll den??

  2. madde madde skriver:

    Klicka på länken “apertif” Eva, där finns namn och recept :)

  3. Eva Albrektsson skriver:

    Just precis den tack

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 × ett =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange