pergunnar_gor_bokmarke
Här kommer nu den sista delen av min årssummering. I september så började en fantastiskt rolig resa – mina inspirationsprogram på P4 Västerbotten. Varje måndag från den 15 september, ändra fram till den 22 december har jag inspirerat i radio. Det har handlat om ost, måleri, smycken, oro, haikus och en massa mer. Vill ni höra en fortsättning får ni lobba för det till P4. I september var det också vävmässa i Umeå, roligt och inspirerande och nästan roligast av allt var kursen med Elisabet där vi färgade papper med växter och skrot.

kuretakefarge2
I oktober gick jag en kvällskurs med japanska konstnärer och fick göra en Yukata och så träffade jag på spännande, japanska färger (som jag fick i förskotts-julklapp av kära maken). I oktober var jag också i Helsingborg för Broderiakademins årsmöte – alltid ett tillfälle till trevliga och inspirerande möten.

saxfodral_1
November, en mörk, regnig och ruskig månad, betydde att Vävens invigning närmade sig och min workshop under invigningshelgen. Jag fyndade också en kanonfin skärmaskin och jag broderade en del. Det var också en turbulent tid det politiska planet i vårt land vilket påverkat alla och samhällsklimatet i sig, hela november och december. Trots allt detta så sprang november förbi, en månad som gick så otroligt fort.
citat_aterfodas_December och året i allmänhet har också fokuserat på reflektion, eftertanke och tankar i allmänhet. Jag läser och jag skriver. Jag tecknar och jag målar. Jag broderar och syr. Jag möter, ser och lyssnar och där emellan så reflekterar jag. För att tydliggöra tankar tar jag ibland hjälp av smarta och insiktsfulla citat och under hösten har jag haft en serie med tekunskap på söndagarna. Jag har också jobbat med mina självporträtt, Integritet I-V , och jag blev så otroligt glad när Spira skrev om dem nu i december. December har också haft ett stort fokus på julteman i min radioserie och broderiprojekt och annat. December betyder också lediga, lugna dagar, mellandagar. Jag har varit ledig nu en vecka och det har varit och är mycket välbehövligt.

This is the last part of my summary for 2014. It has been an hectic autumn. I´ve done 15 radioshows. I´ve done workshops, taking photos (as usual) and I went to a couple of workshops as well. It has been really dark, rainy and gloomy.
/Madde

Tagged with:
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem × tre =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.