2_workshop_variant
Jag fortsätter min summering av året och har kommit till maj. En månad med kurs, workshop och vänner i fokus. Jag borderade med vännerna i broderiakademin. Jag åkte till Gotland med kamratgänget och hade broderifokus hela Kristi Himmels-helgen och testade bland annat solfärgning. Nu har jag egna färger hemma, så när våren och sommaren är tillbaka blir det nog en hel del sådant (fast jag har fått veta att man kan solfärga inomhus på vintern också). Jag var också med på ett porträttsymposium på Bildmuseet och gick bland annat en workshop med Vesa Aaltonen – det var en riktigt bra dag och den inspirerar mig  mycket. Maj avslutades med en målarkurs, Färg, lust och penslar, som var så rolig att ha. Kanske kan jag ge den till våren igen (hör av dig om du är intresserad).

midsommar_3
Juni kom och där ingick galna dagar med massor av barn i två sagofester. Jag mötte flera hundra barn under två dagar. Juni är också en nedtrappningsmånad för mig, en månad som lugnar sig lite ju mer den framskrider. Midsommar, en helg jag verkligen tycker om, inleddes med att klä midsommarstången på herrgården tillsammans med grannarna, den fortsatte sedan med goda vänner och femkamp.. Då inleddes också min sommarserie med korta, 5 minuter, tips om vad man kunde företa sig under sommaren. P4 Västerbotten sände de inslagen ända till i augusti.

boklada_3

Juli sedan, en varm, oerhört varm och stilla månad var nästan bäst i år. Det blev en månad med total återhämtning faktiskt. Vi spelade spel och umgicks med vänner. Vi åkte båt ut till öarna. Vi byggde en ny altan och vi tillbringade tid på den. Vi cyklade lite, fotade lite, lyssnade på musik och pratade massor. Jag besökte det fantastiska bokskåpet ett par gånger. En bra, semestermånad blev det.

kays_workshop_madde
Semester och lugn avslutades med broderisymposium i augusti. Det höll till på vackra Sätergläntan i Dalarna och det är ju fantastiskt att få broderi-nörda en hel vecka. En av workshoparna jag gick var Seeing Through Stitch med Kay Greelees – så bra.  Jag mötte gamla och nya vänner, inspirerades och njöt. Det var en bra vecka som också gav en massa energi inför hösten. Jag berättade också för er om min fina brevvän, som bor i huset bredvid. Kanske är det dags att skriva ett julbrev till henne (annars skriver vi mest på somrarna).
Maj till augusti handlade mycket om textil och lugn, men också mycket om fotografi. Dessa månader innehöll självklart fotopromenader och fotoexperiment men också skrivarträff och poesifokus.

Here comes another summary of 2014 – may, june, july and august. These months has had focus on photo, embroidery and vacation. It was four really nice, lovey, great months wich gave energy and inspiration for the autumn.
/Madde

Tagged with:
 

One Response to 2014: maj-augusti

  1. […] för dig själv. Jag har summerat mitt år, mitt 2014, i tre blogginlägg: januari – april maj – augusti september – december Det här är en bra tid att stanna upp och se vad året fört med sig […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två × 1 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange