invigningsforberedelser_1
Under hela januari var jag helt uppslukad (ja, långt innan dess iofs) av mitt arbete som curator för en del av den stora kulturhuvudstadsårs-invigningen i Umeå. Mitt ansvar och min del Umeå Today handlade om delaktighet från människorna i vår region. Det var fantastiskt  roligt, givande, spännande och intressant. Men det var också helt utmattande och det tog länge innan jag hann i kapp med mig själv. Jag påbörjade dock ett par måleriutmaningar i januari.

bild_8_feb5
Måleriutmaningen fortsatte också under februari. Jag gjorde 10 målningar, respektive månad. Det var en riktigt roligt utmaning och inspirerade mig att hopp på en måndagsutmaning. Make Art Monday som innebar att jag fick ett ord att inspireras och tolka varje vecka. Den utmaningen höll jag på med i slutet av februari till i mitten av augusti. Senare under året så utmanade jag mig själv ytterligare med bild, denna gången var det dock en daglig utmaning.

fotopose
Året har också varit fullt av fotografi. Projektet Motiv för hållbarhet innehöll fotokurs, workshop och erfarenhetsutbyten under hela våren. Jag köpte också ett nytt objektiv, mitt fantastiskt trevliga makroobjektiv. Många fotopromenader har det blivit, men det är ju inget nytt för i år.

skrivardag
Våren innehöll också träffar med mina fantastiska skrivarvänner. Ett fint och nödvändigt forum där vi pratar text, skriver text, tänker text. Vi gör små övningar, ger feedback på pågående projekt och inspirerar till nya. I april hoppade jag också på en broderiutmaning och den resulterade i en påse.
Januari, februari, mars och april var intensiva månader, utmanande och roliga månader. En personlig favorit r ju där i februari-mars när ljuset återvänder. Jag älskar verkligen de krispiga, vita, gnistrande vårvinterdagarna.

This is a summary of this year, strating in this post with jan-april. It´s been a hectic couple of months. I curated one of the parts of the inauguration of the cultural capital of the year, my part was called Umeå Today. I´ve done a couple of art-challenges, I´ve taken a lot of photos and I participated in a project about sustainibilty. I´ve also spent time with my writer-friends wirting and I did some embrodiery as well. It was a nice start of 2014.
/Madde

Tagged with:
 

One Response to 2014: januari-april

  1. […] Dagar med plats för dig själv. Jag har summerat mitt år, mitt 2014, i tre blogginlägg: januari – april maj – augusti september – december Det här är en bra tid att stanna upp och se vad […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två × två =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.