kontokortstryck_bakgrund
På vår tygtrycksdag härom veckan så gjorde jag ett fint tryck (tycker jag själv i alla fall). Jag började med att göra en grund på tyget (ett gammalt linnelakan). Jag reserverade ytor med pappersremsor och olika schabloner, sedan sprayade jag på färg. Detta gjorde jag i olika lager. det hela gav ett något spretigt uttryck, men det knöts ihop av själva kontokortstrycket.

kontokortstryck1
Jag gjorde en stämpeldyna (en klick färg på en assiett och sedan en bit diskunderlägg över). Sedan tryckte jag ned kortsidan på ett kontokort/plastkort på min stämpeldyna och gjorde trycket med det. Det blev många “duttar” på den här lilla tygbiten. Jag skissade inte – utom att jag hade en bild i huvudet på att jag ville täcka hela tyget med streck. Jag är nöjd, riktigt nöjd. Det skulle vara fint och ha en klänning i ett sådant här tyg…

kontokortstryck2
kontokortstryck
I´ve printed on fabric. First I did a background – with spraypaint and stencils. After that I stamped with a credit card, small  thin lines all over the fabric. I´m so in love with the result.
/Madde

Tagged with:
 

10 Responses to Kort-tryck

 1. Kerstin Hammarson skriver:

  Din generositet med inspirerande inlägg är stor och underbar. Glädjen och lusten stiger inom mig. Ett stort tyg med mönster står på min önska-göra lista. Och därtill börjar flera av mina textilfärger bli lite gamla och behöver användas. Varmaste TACKkramen

 2. Åsa skriver:

  Superfint! Och klänning? Absolut! Kram du fantastiska inspirationskälla :)

 3. rosalucia skriver:

  Tack för inspiration, behöveer det. Jättefint tygtryck!!!! :)

 4. Maria skriver:

  Jättefint! Men jag fattar inte…var det kontokortet som gjorde ränderna? Tryckte du med kanten på det?

 5. Erica skriver:

  Åh vilket fantastiskt tryck det blev! Nu blir jag inspirerad att trycka själv… Tack för att du delar med dig =)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton + fjorton =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange