xstygn_1
Jag lovade ju att visa fler bilder från tyllbroderiworkshopen med Katarina Evans, så här kommer de. Utmaningen handlade ju om att tolka en bild i broderi, på tyll. Så vi sydde fast tyll på bilden, för att lättare kunna kommunicera med bilden. Jag sydde bara fast det i bildens överkant, för jag sydde enbart i tyllen, andra sydde rakt igenom pappen. Jag applicerade några bitar tyll också, så på vissa partier ser ni flera lager tyll. Bilden jag använde mig av är ett vykort, med en av Sture Meijers målningar på – en sittande figur, med ryggen vänd mot oss.

xstygn_2
tyllbroderi1
tyllbroderi2
Stygnen blir helt vanställda när man broderar i tyll eftersom man ser tråden hela tiden. Det ser nästan inte ut som man har sytt stygn, utan mer trätt tråden upp och ner. Men hela bilden är faktiskt bara sydd med korsstygn, trots att det inte ser ut så. Korsstygn var också en del av utmaningen. Jag använde mig också av trådar i olika tjocklek. Det var riktigt häftigt att se skuggan av tyllbroderiet – som nästan blev en tydligare bild, en tydligare figur, än på själva broderiet, som en pennteckning. Jag började också på en bild där jag sydde igenom bilden – den här gången ett segelskepp byggt  i Västerbotten.

tyllbroderi23
Here are som more photos from the workshop last week – embroidery and tulle.
/Madde

Tagged with:
 

2 Responses to Tyll och korsstygn

  1. eva albrektsson skriver:

    Vilken härlig ide och vad fin det blev med skuggorna. Kan du inte ta med när vi ses i oktober??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem × fem =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange