platkrona_saterglantan
platkrona2_saterglantan
Ljuskronor har vi haft i generationer och de har sett ut på en himla massa olika sätt, i en massa olika material. Här en i återbrukad plåt (en stor konservburk från ett storkök/restaurang, kakformar, tråd och prismor). Jag såg den på Sätergläntan i augusti och tycker att den är hur fin som helst. Har du lust med plåtslöjd och behöver inspiration så gav Hemslöjden ut en bok Plåtslöjd i maj.

I fonden hänger en väv. En vacker väv, men jag vet inte vilken sorts, jag har aldrig riktigt intresserat mig för vävning (trots, eller kanske på grund av, att farmor vävde massor). Men jag tänker ändå passa på och gå på veckans händelse i Umeå, eller hela Sverige kanske, Vävmässan. Jag vet att det kommer besökare från hela landet och längre från ändå – jag träffade en kvinna från södra Usa som åkt hit bara för mässan, det är ju lite häftigt. Så idag fyller jag på med tradition och hoppas på inspiration.

Ps. Finns du i Umeå så missa inte glashuset på rådhustorget med en interaktiv vävinstallation, gjord av David Sandström och Mikael Jonasson dvs Amook Design, med vävramar du kan sätta dig vid och väva. Gillar!

A DIY-chandelier made by a big tin (tin from a restaurant). Love it! Today I´m visiting the big weaving fair – I´m not all that into weaving, but this I can´t miss. I met a lady that travelled from the south of Usa to visit the fair, so I know it´s quite big.
/Madde

 

Tagged with:
 

3 Responses to Traditioner

  1. Vilken underbar krona, en sån skulle jag nån gång vilja ha hängande hemma

  2. madde madde skriver:

    Jo, den är så fin, den skulle gärna få hänga hos mig med. Men ni är båda händiga kvinnor med plåt och tång så det är bara att börja :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem × två =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange