norrlands_svarmod
Jag har uppslukats av svårmod i några dagar, Norrlands svårmod av Therése Söderlind. Den är så fantastiskt bra. Jag gillar den. Jag gillar hennes språk och hur hon berättar. Jag dras in och kan inte sluta, inte sluta läsa. Det är en bok som kom för några år sedan och blev mycket uppmärksammad och hon har överösts av positiva recensioner (mestadels), rätteligen så. En bok jag länge tänkt läsa och först nu kommit till. Det är en våldsam bok, en kärleksfull bok och en bok om människans allra mest osmickrande sidor, sårbara sidor och utsatthet. Det blir inte sämre av att jag känner landskapet hon färdas i och återvänder till.
Therése Söderlind själv är uppvuxen i Ångermanland, Höga kusten och låter också delar av sin bok utspela sig där. I det dramatiska landskapet sker dramatiska saker. Hon har skrivit ytterligare en roman också, Vägen mot Bålberget som jag blivit rekomenderad. Den kommer jag nog också till, men inte riktigt nu på en gång.
Therése sommarpratade i juli och man kan fortfarande lyssna till hennes sommarprat HÄR.

Har du några boktips att dela med dig av? Jag vill verkligen ha en lång lista böcker att se fram emot i höst – så skriv en kommentar och tipsa mig och andra om en bra läsupplevelse.

I´ve read a great book, a really great book, Norrlands svårmod av Therése Söderlind. Hopefully it´ll get translated one day so you who don´t read swedish can enjoy it to.
/Madde

Tagged with:
 

2 Responses to Underbara svårmod

  1. Elin Folkesson skriver:

    Åh, vad kul att du skriver om den. Jag lyssnade på hennes sommarprat och tänkte att jag måste läsa något hon har skrivit, men så föll det i glömska. Nu blev jag påmind!

  2. […] har förut berättat om Therése Söderlind och hennes bok Norrlands svårmod som jag är otroligt förtjust i. Jag har också berättat när jag fick den här boken, Vägen mot […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 1 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange