workshop_m_kay1
På broderisymposiet på Sätergläntan förra veckan så gick jag ju en workshop för Kay Greenlees som jag berättat om. Vi skulle alla ha med oss ngt sorts naturmaterial, en sort. Vissa hade stenar, andra frön, någon bark, någon snäckor och jag hade torkade rosor. Jag fick en bukett vackra blommor på min födelsedag tidigare i sommar och dessa rosor fanns i den. När buketten nästan var nedvissnad så fick jag för mig att klippa av rosorna och låta dem torka för att det skulle bli mitt naturmaterial. Torkade rosor är verkligen inte min grej så det var en liten utmaning inför workshopen (jag hade fossiler med mig beredskap men beslutande att hålla mig till min ursprungliga plan, varför göra det lätt för sig).

kays_workshop_madde
Workshopen innehöll skissande – inte egentligen av rosen i sig utan ytan, strukturen, linjerna i den. Sedan överförde vi de tecknade linjerna på tyg – med grafitstift och pennor – och tolkade sedan linjerna i stygn. Olika stygn, olika trådar. Inte vackert och tillrättalagt utan linjerna och strukturen som den är. Inget dekorativt. Bara tolkningar och översättningar.

franska_kays_workshop
skiss_kays_workshop
stygn_kays_workshop
Det var roligt, givande och på vissa sätt utmanande, på andra sätt välbekant och tryggt. Det var en workshop där jag visste vad jag skulle få och det passade mig. Jag har tecknat så här förut, jag har utforskat pennor, stift och kritor. Där var jag hemma. Jag har dock inte tolkat i stygn så här, jag har inte jobbat med grafit på tyg. Jag hade roligt och hittar ni av Kay någonstans så kan jag rekommendera en workshop för henne.
(tack Linnéa för att du lånade min kamera och fotade mig, roligt att se sig själv i arbete)

I attended a workshop, wich I´ve told you all about, with Kay Greenlees at the embroidery symposium last week. Here´s some photos. We sketched and stitched surfaces, textures and lines. We explored and investigated. The sketching part was well known territory for me. I had´nt stiched lines in that fashion before though. I liked it. It was fun and rewarding. I do recomend it.
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två + 3 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange