skrivardag_aug_2014
I söndags var ju mina skrivarkamrater hos mig och vi hade vår heldag. Vi pratade text. Läste, lyssnade och reflekterade text. Vi lyssnade till text och vi skrev tillsammans. Vi pratade också om förutsättningar till text – när vi skriver, hur man kan skriva, tid vi ger till skrivande, kan ge och vill ge. Vi pratade om flödesskrivning om att låta pennan löpa, om att bara skriva och lägga bort prestationskrav och idéer om vad det skall bli.

Jag har reflekterat nu i efterhand på hur jag skriver och när. Jag skriver en del för hand och andra saker direkt ner i ordbehandlaren. När jag sätter mig vad datorn så flödesskriver jag, då struntar jag i stavfel och grammatik, jag bara skriver (jag kan verkligen rekommendera flödesskrivning, att bara göra). Då skriver jag längre texter.  När jag sätter mig med mitt kära (lilla) block så skriver jag med syfte, med tanke och väger ord.

skrivardag_aug2_2014
Tänk om jag skulle prova att göra tvärt om. Eller i alla fall tänka mig flödesskrivande också med penna och papper. Tänk om jag skulle sätta mig och flödesskriva för hand. Jag behöver ett större block, men papper är det ju ingen brist på i hemmet så det är ju inget problem. Tänk om jag skulle testa det ikväll. Tänk om jag skriver annat då.

My dear writing-friends visited this sunday and we had a great day. We wrote, discussed, och read. It´s so rewarding and inspiring to meet them. I´m full of inspiration and ideas now.
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 − nio =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange