rrr6-rosengaang
Imorgon öppnar utställningen Re Rag Rug på Murberget i Härnösand, Katarina Evans och Katarina Brieditis designprojekt, ett hållbarhetsprojekt. De har jobbat i 12 tekniker, i 12 månader och gjort 12 mattor – utan att arbeta med vävstol. 12 mattor gjorda i överskottsmaterial och spill från textilindustrin. Värdelöst material, material som i annat fall skulle slängas. Jag har ännu inte haft förmånen att se mattorna i verkliga livet – och har inte möjlighet att åka till Härnösand nu till vernissagen i morgon – men jag har följ arbetet med mattorna på Katarina Evans blogg, Broderier, sömmar och stygn och på designprojektets egen blogg, Re Rag Rug Blogg. Helt fantastiskt.

rrr9-reorient
Utställningen på Murberget pågår fram till den 28 september och jag skall försöka komma mig till Härnösand och se den (med det är 25 mil enkel väg). Men jag får i alla fall träffa Katarina Evans till veckan. Dels ger hon en föreläsning i Umeå på onsdag, gratis och öppet för alla på Alva Kultur. Jag vet inte om jag har möjlighet att gå då, mitt i en arbetsdag fylld med annat. Men jag skall i alla fall gå en workshop med henne på kvällen och det ser jag riktigt fram emot. Hon har lånat en av mina bilder till en av hennes föreläsningar, kanske är den med på onsdag.
Gott att fylla på lite inspiration i alla fall och åk till Härnösand om du har möjlighet.
Ha en fin lördag.

There´s an exciting designproject going on – Katarina Evans and Katarina Beriditits Re Rag Rug. 12 carpets, 12 techniques, 12 months – without a loom. Read about the project on the blog. I hope I´ll get a chance to se the exhibition in Härnösand (it´s 250 kilometers one way) . But at least I´ll get to meet Katarina Evans next week, I´m attending her workshop
/Madde

Bilder/Photos: pressbilder Re Rag Rug

One Response to Katarina + Katarina

  1. […] kommer några bilder från workshopen med Katarina Evans förra veckan. Katarina berättade om korsstygnet och visade en massa inspirerade bilder (jo, även […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 4 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange