virkningen
Jag gillar virkade och stickade plagg – men jag virkar och stickar inte själv. Jag köper dessa. Men, du kan väl sticka själv, får jag ofta höra. Jo, i teorin så kan jag det. Jag kan ju grunderna, jag vet ju hur man gör, men jag läser inte mönster. Jag får utslag och det kliar på hela mig bara jag tänker på ett stickmönster eller virkmönster. Men någon gång emellanåt så gör jag ändå ett försök, ja inte med mönster utan med stickning och virkning.

Det är så att jag har fått syn på en kofta jag så gärna skulle vilja ha. Visst är den fin? Så jag har nu gått omkring i mer än ett halvår och klurat på denna, skulle det vara så att jag skulle kunna göra den här koftan?
Häromdagen när jag var och handlade mat så låg en korg med rea-ullgarn i en låda. Då kom jag på att jag skulle utsätta mig själv för ett test. Jag köper ett par nystan och gör mig en sjal – efter mönster. Kan jag det så kan jag sticka en kofta.

Glad kom jag hem, letade rätt på ett gratis-mönster på garnstudio.  Jag läste igenom mönstret och började genast på en helt egen improviserad modell. Jag avfärdade återigen mönstret, på en gång. Jag började virka med stor iver och när jag virkat upp ett halv nystan inser jag att det här går inte, det är för tätt. Jag måste virka på ett annat sätt, det måste vara luftigare annars räcker inte garnet. Så nu har jag rivit upp allt igen. Jag har börjat om. Börjat igen med ett hitte-på-mönster, ett som jag har i huvudet. Undrar om det blir någon sjal, eller en poncho vill jag nog ha, någonsin. Ni blir varse, men det dröjer nog.
Jag ska nog inte sticka någon kofta.
Någon som vet var man kan köpa en kort varm, vacker kofta?

I do like knitted and croched items. But I don´t make them myself. I can, in theory, but I don´t. I can´t find it in me to read the instructions, so I always end up improvising. It does´nt always result in what I want. So, I just know, even though I want this cardigan, I can´t make it. I´ll have to buy me a cardigan. Any tips?
/Madde

Tagged with:
 

One Response to Jag gjorde det igen

  1. […] ull. Jag har köpt ett mönster till en kofta. Och nu tänker vän av ordning, om någon nu minns, lovade hon inte sig själv att inte sticka. Jo, det gjorde jag och jag ska inte sticka, någon annan ska och jag är bara gladast över att ha […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 − tio =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange