yllebroderi_kudde3
Under broderisymposiet i Dalarna gjorde jag och några kamrater en utflykt till Leksands Folkhögskola för att få träffa Mia Ehrling och Åsa Westman. Två fantastiska brodöser, som just då gav yllebroderikurser på folkhögskolan. Vi fick se och undersöka deras broderier, utbyta tankar och idéer.

yllebrodoserna
Mia (till vänster) och Åsa (till höger) bor båda i Dalarna och har en yllebroderipassion – vilket kommer fram i deras fantastiska verk. Broderierna är välkomponerade, välgjorda och väldigt lustfyllda. Jag gjorde glada upptäcktsfärder bland kläde, satinband, paljetter, knappar, pärlor och fantastiska garner.

yllebroderi_kudde4
Mia Ehrlings underbara kudde i blått och orange, en utmaning för henne själv fick jag veta, färger hon inte helt enkelt satt samman (trots att hon den dagen faktiskt matchade med sina kläder ;) )

yllebroderi_kudde
Åsa Westman deltog i Hemslöjdens stora broderitävling Rädda världen med ett broderi i fjol och kom trea med sin kudde som ni ser en detalj av i bilden längst upp. Hon har också gjort den fantastiska kudden med hela hennes liv, sina nära och kära, med sig själv i mitten, nedan.

yllebroderi_kudde2
Det var ett nöje att få träffa Åsa och Mia och inspireras av deras kunskaper och uttryck. Om ni håller koll på folkhögskolans hemsida kanske de ger en kurs nästa sommar igen. Tack för att ni ville vara med här på bloggen Mia och Åsa!

This summer, at the symposium, me and some friends took a trip one day and visited Åsa Westman and Mia Ehrling. Two women who gave a workshop in wool embroidery at Leksands Folkhögskola.  They where so inspiring and lovely. Great women, great knowledge, great embroidery.
/Madde.

Tagged with:
 

8 Responses to Inspirerande kvinnor och stygn

 1. ulla fredriksson skriver:

  Toppen!

 2. Britt Dahné skriver:

  Fantastiskt var det, vilket mångfald. I Åsa hittade jag ett systerskap när det gäller broderi och vi har börjat maila varandra och byta både idéer och mönster….. Vilken tur att kamrat Pia tog oss med på vårt eget äventyr…

 3. Boël Östlund skriver:

  Det var verkligen ett inspirerande och uppskattat besök

 4. eva albrektsson skriver:

  javisst var det en trevlig utflykt!! och vi hittade hem också ;)))

 5. […] skrev ju om Åsa och Mia förra veckan, om deras fantastiska yllebroderi. Jag fick inte riktigt plats då med Åsas fina […]

 6. Sara skriver:

  Oj, vilka snygga kuddar! Inspirerande!

 7. […] öppnar idag den 18 mars på Leksands kulturhus och pågår fram till den 14 maj. HÄR kan du se mer av Mias […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra + sjutton =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange