stig_lindberg_emalj_1
stig_lindberg_emalj_2
Stig Lindberg (1916-1982) är Umeå-son. I staden finns hans konst även om gemene man kanske inte tänker på (eller vet) det. Det tydligaste exemplet är den stora fontänen på renmarkstorget. Däremot så syns det inte på museerna att han är från stan egentligen, men han finns representerad runt världen. Trots att han betytt mycket för svensk formgivning och gjort stora avtryck och mönster och designer som älskats och återtagits i produktion.
Under våren så har Deloitte, en revisionsfirma – som huserar i stadsbibliotekest gamla lokaler där det finns en stor väggrelief av Stig Lundberg – producerat en fin Stig Lindberg utställning. Jag var och tittade på utställningen och fick se väntat och vackert porslin men också något helt nytt, något som jag aldrig sett och det var två ganska stora emaljer av Lindberg (de tillhör samlingen Helge Lindens Minne). Oj, vad jag gillar dem. Måleriska, uttrycksfulla emaljer. Jag gillar. Det här var en helt ny bekantskap för mig.

Stig Lindberg (1916-1982) is from Umeå but he is not all that visible in town even though he is represented all over the world. But this spring there has been an exhibition with some of his works and I found a couple of pieces I´ve never seen wich I liked. These two, beautiful, enamels is fantastic. I love them. Inspiring!
/Madde

Tagged with:
 

2 Responses to Ny bekantskap

  1. Elisabet skriver:

    Emaljerna ser ut som om jag också skulle gilla dem.Fontänen på renmarkstorget ska jag försöka komma ihåg att titta på i höst.

  2. […] i helgen? (måste få visa några av Stig Lindbergs fina serie, Domino, som också visades på utställningen jag berättade […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 + 10 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange