inta_ruka_
slojduts
Behöver du något att göra – åk till ett museum. Det museum du har i närheten eller om du är i Umeå, besök Västerbottens Museum. På museer finns alltid att göra. Alltid finns där något att se. Alltid kan man få inspiration och alltid går det ett par timmar varje gång man är där. Här i Umeå kan man se Inta Rukas fantastiska bilder – den lettiske fotografen som fotograferar människor. Rakt upp och ner, där de finns. Här finns en massa gripande porträtt, en serie, där vi får följa samma familj genom några årtionden. Underbart. Man kan också sätta sig ner och bläddra i en kollektion fotoböcker som Inta Ruka tipsat om och finns på plats i utställningen.
På samma museum visas också Next Level Craft – en slöjdhappening och utställning (i neonljus) – en utställning med så många delar och detaljer att man kan besöka utställningen om och om igen och ständigt se nya saker i den. Rolig och spännande koncept. (Däremot så gillar jag inte den höga musiken – jag har nog kommit på att jag är rätt känslig för ljud – jag höll för öronen under olika passager.) Under sommaren visas också en länssalong 2014– en påse blandat som salonger är – här finns måleri, foto, skulptur, teckning, textil, design och allehanda blandtekniker. Här finns spännande, frågetecken, trist, roligt, hur tänkte de nu, underbart och inspirerande.
Sommartipset museum får i alla fall tio hallon av tio möjliga.

One of the best things you can do is visiting a museum. There´s so much to do, to see, to enjoy, to get inspired by. Visiting a museum is a must this summer. If you are in Umeå I recommend Västerbottens Museum.
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

nitton + sjutton =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange