sitta_ner_en_stund
En viktig, kanske den viktigaste yogapositionen är “dödsstilla”. Dvs. att ligga på rygg, utan kudde, med armarna efter sidan och handflatorna vända uppåt och med lätt särade ben. Den är viktig för att vilan är viktig, medveten vila, för att samla ihop sig är viktigt, för att känna efter och landa är viktigt. Före, under och efter ett yogapass. Det är inte samma sak som att ligga i soffan och ta det lugnt. Här handlar det om medveten och omedveten andning, fokus och avslappning på samma gång. Man är närvarande, här och nu, men i stillhet. Skönt och riktigt svårt.
En sådan stund är viktig på alla plan. En stund där man kommer till ro, hinner i kapp sig själv, hinner reflektera och känna efter. Sådana stunder är också när jag går på café själv. Bara jag och en kopp te. Iakttagande, tjyvlyssnande, läsande, skrivande – vad jag nu gör. En stund emellanåt, med mig själv, bara. Ta en stund för dig själv idag.

The perhaps most important yoga position is savasana – lying on your back. Relaxation and awarness at the same time. Its really good and quite difficult as well. Important to take the time though. Important as well is moments with me, just me. Like in sitting in a café watching, listening, writing, reading or eavesdropping. Being with me. Need it and love it. So, take time for you today.
/Madde

Tagged with:
 

One Response to Små små stunder

  1. Maria skriver:

    Önskar att jag var ännu bättre på att ta dessa små guldstunder.
    När jag började yoga så somnade jag alltid i den positionen, men sedan lärde jag mig att vila vaken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två × 1 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange