elisabeth_rynell
elisabeth_rynell2

Jag ville ha något nytt att läsa härom dagen, så jag steg in på stadsbiblioteket och fram till snabblånshyllan (man får låna max i två veckor). Här finner jag alltid något (här finns både nya och äldre böcker) och oftast något jag inte visste om. Elisabeth Rynell har jag läst förut och tycker riktigt mycket om (Läs: Hohaj & Till Mervas) så det var ett lätt val att lyfta upp den lilla, lilla boken Skrivandets sinne. Hittade hennes böcker när hon var gästförfattare under utbildningen i Skapande Svenska.
Skrivandets sinne är en fantastisk, berörande och innerlig essäsamling. Texterna är korta och kärnfulla (heja!). Här finns inga onödiga ord, inga krusiduller. Hon skirver om orden, om meningen om författarskapet. Hon skriver om relationen med sitt författarskap, andra författare och om Sara Lidman. Jag är så himla förtjust. Underbar. Jag ler och skrattar och gråter när jag läser. Den inspirerar mig till skrivande. Tack Elisabeth!

“…så skulle jag vilja skriva något om tiden. Hur underligt det är med tiden som färdas genom ett människoliv. Eller är det människolivet som färdas genom tiden.”

I wanted something new to read so I went into the library and just picked up a book – -well I know the writer, she has written several really good ones: Hohaj & To Mervas. This new book (from 2013) i essays – about being an author, words, books, writung and about colleagues. So nice, great and inspiring.
/Madde

Tagged with:
 

One Response to Skrivandets sinne

  1. kajsa reicke skriver:

    En mycket vacker bok !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett × tre =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange