salvador_dali
Oväntad post är ju det allra, allra bästa (nästan i alla fall). Ett vykort, ett ATC, ett brev, ett paket spelar ingen roll. Det är det handskrivna och handgjorda som spelar roll. Det är tanken och handlingen som spelar roll. Det är det att någon har tänkt på dig och lagt ner lite tid och möda just på dig. Det är bra grejer. Det är uppbyggligt. Det är peppande och inspirerande. Det är glädjekällor.

Häromsistens så besökte jag kommunens konstförråd och där stod ett paket som jag log mycket åt Returneras Salvador Dali. Tänk om man kunde det skriva brev och skiva kort till de som inte finns här, och de man kanske aldrig har mött. Men det kanske är det man har poesin till, skönlitteraturen till. Det kanske är det man har bilderna till, skulpturerna och sångerna till.

I samma stund upphörde
regnet att falla. En frukt
kastade sig utan förbehåll
till marken
Så låg landskapet där,
solbelyst.
Ingen regnbåge att bestiga.
Men i ett flyende
moln såg jag konturerna
av ditt ansikte.

Claes Andersson, ur “Som om ingenting hänt” 1964

Postcards, letters that you did´nt expect is the best. A friend who has given you thought, time and paper. It´s so great. What if we could send letters to the ones who does not exist, who ain´t with us anymore. But perhaps that´s what we have poetry, litterature, songs and art for.
/Madde

 

Tagged with:
 

5 Responses to Oväntad post

  1. eva albrektsson skriver:

    Madde när kommer din bok. Du skriver underbara dikter!!!/kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 − 19 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.