sjalportratt_blundar_maj_2014

Jag håller till och från på med självporträtt. Det har jag gjort länge. Jag har tecknat självporträtt och målat självporträtt. Jag har gjort självporträtt med collageteknik och jag har sytt självporträtt på symaskin och jag har broderat självporträtt. Under en period (det var läääänge sedan) så gjorde jag dagliga helkropps-självporträtt (med de kläder jag hade på mig den dagen). Det var lång innan någon ens hade myntat uttrycket selfie. Nu för tiden så tecknar jag inte ofta porträtt, men det händer. Numera använder jag oftast kameran, stativet och fjärrkontrollen till kameran. Jag jobbar också emellanåt med bilderna i photoshop. Just nu håller jag på med en serie självporträtt – som det jag visar idag – och där jobbar jag med bilderna i photoshop en aning också. Bleka porträtt. Jag tar bilderna mot en vit/ljus bakgrund och jobbar med olika uttryck av mig själv, olika sinnesstämningar.
Självporträtt är roligt och spännande och enkelt. Jag finns ju alltid till hands.

Min dag idag fylls också av porträtt och självporträtt. Jag skall gå på ett symposium, Självporträtt och pedagogik, på Bildmuseet. Det blir både föreläsningar och workshops. Jag kommer bland annat att få lyssna på fantastiska Elina Brotherus och gå en workshop med Vesa Aaltonen. Hurra för idag!

Man kan se jättefina och inspirerande filmer med Elina Brotherus och henns foton på Louisiana Channel (där kan man se hur mycket inspirerande som helst faktiskt). Här är en av Elina-filmerna : Elina Brotherus | Louisiana Channel.

I often work with self-portraits. I´ve done that for quite a long time. I´ve painted, drew,’embroided and machine stitched self-portraits. I even did daily (a looong time ago) self-portraits (drew and painted) and documented the outfit of the day. That was long before the expression selfie was invented. Nowadays I use my camera, my tripod and my remote to the camera, and sometimes photoshop. I making a series now, like the one you see above, where I´m doing pale portraits. Portraits with me in different moods and expressions.
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

nitton − fjorton =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange