1_sjalvportratt
2_sjalvportratt_variant
5_sjalvportratt
Förra veckans porträttsymposium på bildmuseet var en riktigt bra dag. Det har pågått ett självporträttsprojekt mellan Umeå, Åbo, Riga, Dublin och Tallin under ett par år. Contemporary Self-Portraits. Projektets olika delar, städerna, redovisade sitt arbete – vilken fantastisk massa inspiration det gav. Bland annat så redovisades Riga Self/Portraits, jättefint projekt. Alla städer har gjort fantastiskt inspirerande arbeten och workshops.
Vissa visas just nu på Bildmuseet i Umeå.
Under den dagen föreläste också Elina Brotherus och de som inte var alldeles förtjusta innan blev det nu. Vilken otroligt sympatisk och ödmjuk kvinna, inför livet, konsten och sitt eget konstnärskap. Hon gör ju också helt fantastiska bilder. HÄR finns en hel radda av hennes helt fantastiska bilder (som också är en bok). Dagen avslutades med Vesa Aaltonen i konsthögskolans fotoateljé – återkommer längre fram med bilder därifrån.

Jag fick en massa inspiration och lust för mitt eget arbete. Jag har lust att ta min stativ och min fjärrutlösare och bege mig ut i världen.

Last weeks symposium – self-portraits was a real treat. Click at the links above and se some of all that the big project has contained.
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

nio − 7 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange