filstudio
1_workshop

Dagen på Bildmuseet förra fredagen innehöll ju också en workshop med Vesa Aaltonen. Han har hållit en rad workshops runt världen och jobbar en hel del med självporträtt och att människor får komma till färdig studio och ta sitt eget porträtt med hjälp av självutlösare (precis som Elin Berge gjort, där jag tog ett självporträtt – hon an ha inspirerats av Vesa till detta genom Contemporary Self-Portraits). Denna workshop var precis så – men vi fick fem minuter var med kameran och självutlösaren, att ta hur många bilder vi ville. Innan hade vi fått bestämma om det skulle vara hel- eller halvkropp eller kanske en närbild.

2_workshop
Bilderna tog Vesa sedan upp i en dator och vi tittade på bilderna tillsammans. Tyvärr var det väldigt kort, så man hann inte samtal så mycket om bilderna och de val man gjort. Men jag valde i alla fall de bilder jag gillade bästa och så pratade vi lite om dem. Jag tog porträtt framifrån och så gjorde jag samma pose och tog porträttet på min ryggsida. Jag gillar ryggbilderna bäst, andra-sidan-porträtten. Det måste bli fler sådana.

3_workshop
During the workshop with Vesa Aaltonen last friday self-portraits was of course in focus. I got to work in a studio prepared by Vesa and taking my own portraits with a remote. Afterwords Vesa and I looked at the photos and talked a bit – but it was really short (too bad). But I did take some photos I really like – my back-side portraits. Got to work more with those.
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − tio =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange