marsma_1
marsma_2
marsma_3
Äntligen är fri-hands-projektet klart. Jag gjorde mig en marsma/maschma, en sypåse. Jag har sett dem under många år i olika material och på olika håll. En del i skinn och många i kläde och allehanda ylletyger. Vackert broderade och ofta med applikationer. De finns också i otaliga varianter. Vissa har mindre fickor, är plattare, rundare,  har kantbanden runt hela baksidan etc. Nu var det min tur. Jag ville prova. Så denna har jag bara klippt på fri hand – efter att ha sett andras på bild. Den blev ganska bra faktiskt. Den ska nu bli den nya förvaringen för nålar, fingerborgen, lilla saxen och kan-inte-leva-utan-trådarna. Har lust att göra en till också, en lite större (denna är 12,5 cm bred).

I´ve made myself a marsma/maschma. It´s a small bag for your sewing equipment. Love the design and have seen lots. So now it was time to make me one – I had no pattern I just looked at photos of others and cut it out (check out the links above). Quite pleased actually. Like it.
/Madde

 

Tagged with:
 

7 Responses to Marsma

 1. Vilken fin och glad marsma! Jag är stor förespråkare av marsman, den måste ju vara det ulitmata sättet att bära med sig ens sygrejer. Och den är rolig att sy! Jag har just broderat en marsma också.

 2. Carola skriver:

  Hej!
  Så fin och helt i min stil och färger!
  Får lust att göra en själv. Men inte nu, försöker
  att göra klart ett projekt i taget, det funkar
  ganska bra. Annars blir jag bara splittrad.
  Önskar dig en trevlig helg! :) Carola

 3. Maria skriver:

  Har länge varit sugen på att sy en. Har ett mönster liggande sedan flera år. Men har två andra sydda andra, så det har inte blivit. Ännu…

 4. […] mina favoritpaljetter. Stora och runda och helt platta. Den här marsman är aningen större än den förra jag gjorde och jag har valt att göra en kortare variant ( i locket). Återkommer när jag monterat […]

 5. […] jag gjort fonns saxar och nålar och annat jag behöver. Jag har gjort två marsmor tidigare, en orange och en röd/gul, varav den sista tog förskräckligt lång […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 + 9 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange