miniworkshop
Det finns ju så otroligt många tips på bloggar och hemsidor om alla möjliga saker man kan göra. På många sidor finns också utförliga instruktioner. Jag har länge tänkt att jag skulle testa att göra mig ett visitkortsfodral av kartong. Jag testade att göra RePlayGrounds kartong-plånbok – som fungerar bra till visitkort eller några av alla de plastkort man går omkring med.
Man skriver ut en pdf med mallen och följer enkla instruktioner. Det enda man behöver i materialväg är kartong och lite elastisk snodd. Det smarta med den här varianten är att det är den elastiska snodden som låser alltihop, så man behöver inget lim eller dylikt.

fodral_1
Efter jag hade gjort ett fodral till visitkorten började jag klura om man kunde göra ett liknande till andra saker, typ en pocketbok. Så jag tog fram miniräknaren och skalade upp mallen så att den passar en pocketbok. Det funkade hur bra som helst. Förutom att min håltång inte nådde så långt in på kartongen som den hade behövt för att låsningen med den elastiska snodden skulle fungera perfekt.

fodral_2
fodral_3
Jag kommer nog inte att använda fodralet till pocketboken och jag vet inte om jag kommer att göra nya, men det är roligt att ha provat och veta att det inte alls är krångligt att förändra mallen till vad det nu är jag vill göra ett fodral till. Bra att veta i fall att jag kommer på nåt bra…

I´ve tried to make RePlayGrounds Food Box Wallet. It´s easy and really smart. I also made a wallet for a pocket book, I just re-scaled the template. Quite fun to try.
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − tretton =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange