att_lasa_ar_att_resa
boktips_april_2014
Jag läser ju och läser och läser. Köper några böcker, lånar andra av vänner och lånar en del på biblioteket. Jag läser ganska mycket tycker jag, nästan varje dag. Men jag läser inte samma mängder som en del bokbloggare (som läser 120-160 böcker per år) jag kanske landar på ca. 40-50 romaner per år. Jag har en liten bok jag skriver upp vilka romaner jag läst (det har jag hållit på med i tio år). Jag läser också en del faktaböcker, konstböcker och en hel del poesi.

Jag brukar ju ge något boktips ibland, men nu var det länge sedan. Så här kommer nu två. först ut är Maria Ernestam, har läst några av hennes tidigare romaner (gillat dem) och nu har jag läst Marionetternas döttrar och jag gillade den också. Lättläst men den fångade mig, läste ut den fort. Den handlar om de annorlunda, de som fascinerar och skrämmer, de man önskar vara och inte vara. Allt på samma gång. Det andra tipset för dagen är Contemporary Swedish Illustrators – en bok som presenterar 31 samtida barnboksillustratörer. Boken presenterar dem i både text och bild. En fin och inspirerande bok som gjordes till den internationella barnboksmässan i Bologna i fjol. En fin presentbok till någon som gillar illustrationer och barnböcker.

I read a lot. Almost every day. I read about 40-50 novels per year and then some fact books, art books and some poetry.  I also, sometimes give tips about book and here are two. First one is a novel by Maria Ernestam Daughters of the Marionettes and the second one is Contemporary Swedish Illustrators – wich is great if you like the artwork in childrens books.
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två × två =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange