schabloner
Jag använder en del schabloner. Exempelvis till mina grunder och bakgrunder i mina bilder. Med schabloner bygger jag upp lager, tillsätter visuella strukturer och känslor. Jag gillar dem. Ibland skär jag ut egna. Tillfälliga i kopieringspapper eller mer långlivade i plast eller kartong. Några har jag köpt. Mina köpta schabloner är bra på alla vis, helnöjd med dem. De är i plast, tunna och tvättbara. Nackdelen är väl att de är ganska dyra (mellan 40-60:- styck tror jag att mina kostat)

schablon2
Härom dagen gick jag förbi en hylla med bakningstillbehör i en butik. Jag är ingen bagare, så dessa produkter brukar jag inte lägga märke till, men så såg jag schabloner. Man skall använda dessa (de turkosa) till att dekorera kakor med – exempelvis att pudra florsocker igenom. Det blir säkert hur fint som helst men jag såg mer tillfälle till färgexperiment.

schablon3

Det roliga är att dessa baknings-schabloner är säker 2,5 gånger så stora som mina andra plus att de kostar 29:- för tre stycken. Hurra. Ja, fast det är väl två som jag kommer att använda, den med prickarna och den med zig-zag-mönstret. Den tredje står det “hipp hipp hurra!” på så den får jag väl använda om jag skall baka en födelsedagskaka framöver. Ett trevligt nytillskott bland måleritillbehören blev det.

I do like stencils. I make them – for short term use or long term. I´ve bought a couple as well. Like them, really. The problem is that they are quite expensive. But the other day I passed the bakingshelfs in a store and found baking stencils. Well, they are now painting stencils. Great. Big. Cheap.
/Madde

 

Tagged with:
 

2 Responses to Schabloner

  1. Britt Dahné skriver:

    Häftigt!!! Hittade du dom i en specialbutik för bakning eller någon kedja som vi kan tänkas ha på Gotland?

    • madde madde skriver:

      De nya bakningsschablonerna har jag köpt på Lagerhaus, men gissar att liknande finns på fler ställen. De andra har jag köpt på nätbutiker som har scrapbooking-grejer (jag håller inte på med scrapooking men gillar schabloner, kallas stencils eller masker i scrapbutiker oftast) – typ Panduro, Slöjddetaljer och sedan mindre scrapbutiker typ scrap-Perra.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × ett =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange