ATCmall
ATCmall_2
När jag har en bit tjockare papp eller kartong över så brukar jag ha den liggande på mitt ateljébord. På den hamnar överbliven färg och små collagebitar. På den pappen brukar jag testa färgblandningar och nyanser. Ibland blir det tjocka lager, ibland tunna. Den här lilla biten textade jag också i symaskinen.

Det här ett enkelt sätt att få till ATC tycker jag. Jag tycker också om att färgen inte går till spillo på något sätt, att jag kan använda mig av den som är över på penseln (fingret, svampen). Jag har också en ATC-mall – ett kartong i ATC storlek som jag kollar mot så att det räcker till ett eller flera ATC. Jag använder också den mallen när jag skär ut mina färdiga kort. Ibland tänker jag att jag skulle skära till en mall som är ett hål i rätt storlek så att jag använder den när jag letar efter ett avsnitt som passar som ATC. Men jag har ännu inte kommit mig för. Den här mallen fungerar ju så den får nog vara ett tag till.

When I´ve got  a piece of thick paper, cardstock or cardboard I often have it on my studio table and put excess colour on it. I put collage scraps on it and I I try colour blends. I think it´s a nice way of getting ATC´s and at the same time use all the colour I´m using.
/Madde

 

Tagged with:
 

One Response to Överskottsfärg och ATC

  1. […] har ju berättat förut att jag brukar ha en bit papper eller kartong för att lägga överskottsfärg på när jag målar. Det brukar jag ha, eller som i det här fallet ett block. Ha en grön […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

elva − 7 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange