julledighet_
Idag återgår vardagen till sitt vanliga jag. Till väckarklocka, arbete, mail, kollegor, telefonsamtal och timmar vid datorn. Det känns roligt, för det händer en massa spännande framöver, men det är också stressigt och lite pressat på grund av deadlines och det som ligger framför. Denna ledighet som varit har därför varit väldigt värdefull. En lång ledighet, där jag nästan hunnit ikapp mig själv.

Jag har dekorerat vår minigran med Anns vackra lovikavantar. Vi har bakat traditionsenliga (för oss i alla fall) havrekex. Jag har mestadels vid utevistelse (här i byn i alla fall) klätt mig i gummistövlar, det har regnat och regnat. Vi har haft besök av vänner och vi har besökt vänner. Jag har sett tre fantastiska utställningar – Isvattenfärger, Sashiko och Ofrivilliga nomader. Jag har fotopromenrat, läst, spelat wordfeud, skrivit, fikat och bara tagit det lugnt. Men jag hann också med att röja i ateljén och lyssna på några TED Talks.

Jag har inte riktigt hunnit med de stygn och penseldrag och foton som jag hade tänkt. Men jag har grundat för dem med att ta det lugnt, så de kommer, snart, senare, längre fram. Nu ska jag ta tag i en arbetsdag. En proppfull sådan, i rasande fart, och sådana är de fram till kulturhuvudstadsårets invigning.

My christmas holiday has been long and great. Slow and calm. I´ve really had time for my thoughts, for friends, for my husband, for reading and writing. I visited exhibitions, listened to talks and drank a lot of coffee. But all has an end. Today is the day when everthing goes back to normal, to work.
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 + 2 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.