malarbok_januaribilder
Sensommaren och hösten 2012 utmanade jag mig själv med att göra 50 bilder under 50 dagar (det projektet har en egen kategori). Jag höll det litet, enkelt och försökte förhålla mig fri, icke-värderande och lustfylld till bilderna. Det var processen det skulle handla om, inte resultatet. Det var väldigt och och givande. Jag har länge tänkt att det skall jag göra igen, någon gång. Jag skulle behöva något liknande nu känner jag. Jag skulle behöva komma igång med lite bilder. Så för några dagar bestämde jag mig att det får bli en ny måleriutmaning. Men en kortare bildutmaning, en lugnare, men med samma grundförutsättningar – icke-värderande, lustfylld och att se processen som det viktiga och strunta i resultatet.
Jag tog fram ett akrylblock (med gessogrundade sidor) köpt på ett varuhus för något år sedan. Du finner liknande lite överallt och de är inte särskilt dyra.
Jag skall göra 10 bilder. 10 bilder i januari, förhoppningsvis, men blir det inte så så fortsätter jag en bit in i februari också. Jag ska inte vara så sträng med mig själv den här gången.

januaribilder_2
Jag har dock bestämt att jag skall göra bilder i liggande format. En utmaning till mig själv, för jag gör nog oftast stående format. Jag har använt mina olika sprayfärger, akrylfärger, tusch och lackpennor. Jag har använt penslar, fingrarna som vanligt. Jag har klippt, rivit och klistrat. Det är första bilden. En är klar. Jag hade riktigt roligt.

januaribilder_1
januaribilder_3
I´m callenging myself to do 10 artworks in january (or perhaps a couple of days in february). I need to get going with the paint again. So I´m doing my paintings in a pad, gesso primed papers. Great, easy, cheap. This is my first paintiing. This is no.1. I had great fun.
/Madde

Tagged with:
 

2 Responses to Måleriutmaning

  1. Färg överallt skriver:

    […] färg. Med bilder. Med penslar, händer, papper och pennor. Jag utmanade mig själv med att göra tio bilder i januari, tio mindre bilder i ett block med målarduk, på färdiggrundade sidor. Jag fortsätter att utmana […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två × 2 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange