gastbocker_
gastbocker_2
gastbocker_3

Hur många gästböcker har getts bort och köpts genom åren och hur många har egentligen använts? Jag kan då inte dra mig till minnes att jag har skrivit i så många gästböcker i mitt liv. Så de finns där ute, böckerna, näst intill oanvända. Så därför är de ett av världens bästa loppisfynd enligt mig. Gästböcker är oftast fint inbundna, de brukar vara av god kvalitet. Gästböcker har blanka blad, brukar vara ganska tjocka och har roliga format. Här är tre av mina gästboksfynd (den grön-svarta kostade bara 5:-). Böcker som skall bli skiss/skrivböcker.
Ibland så kan en bok vara påbörjad, men jag ser inget problem i det – antingen kan man välja att använda det som en bakgrund i en bild, eller så skär man helt enkelt ut sidorna (riv inte ut, för då förstör du motsvarande sida längre bak i boken). I vissa fall (precis som i vilken begagnad bok som helst) så kan man hitta kvarlämnade minnen. I en av dessa låg ett fotografi.
Jag har köpt ytterligare en gästbok på loppis också och den ligger ute i vårt gästrum och är tänkt att fungera som gästbok. Jag såg framför mig att alla gäster skulle skriva i den när de bott hos oss, men så är inte fallet. Någon enstaka har skrivit något enstaka ord bara. Så den kanske också får blir skissbok framöver, man vet aldrig.
Tycker du att detta verkar bra?, håll ögat öppet nästa gång du är på loppis :)

One of my best findings at flea markets and thrift shops are guest books. They are rarely used and they work perfectly for writing and sketches.
/Madde

Tagged with:
 

One Response to Gästböcker

  1. Maria skriver:

    Jag har aldrig lyckats springa på någon gästbok på loppis, men du har ju rätt i att de är perfekta skissböcker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 + 10 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.