invigningsforberedelser_5 invigningsforberedelser_1
invigningsforberedelser_2
invigningsforberedelser_3
invigningsforberedelser_4
Nu närmar sig invigningen och det känns överallt. Jag går igenom garderoben för att se till att underställ och ullstrumpor och annat är redo för några rejäla utedagar. Hela invigningen av kulturhuvudstadsåret pågår utomhus, 31/1-2/2, oavsett vad det blir för väder. På lördagen pågår alla aktiviteter 12.00-24.00. Just nu säger prognosen att det ska bli 8-10 minusgrader och det är ju helt okej. Jag håller tummarna för blå himmel, sol och vindstilla också, men vi får se hur det blir.
Det jobbas det hårt för att allt skall bli klart. Dan Lestander, som ansvarar för utformningen av staden/rummet City of Winter, märker ut var alla snöväggar skall placeras i stan (och många är det).

Stora snöslungor fyller formar med snö. Snö som skall bli till välvda snöväggar. Väggar som skall hålla upp stora broderiramar i stålnät. Broderier som skall göras av tre inbjudna grupper och så tre nät till dig, dig och dig, alla som vill och är på plats. På Rådhusesplanaden (som är mitt område, Umeå Today) är det mer som händer: lyssna på mig!, skuggor och midvinter boule. Finns du inte här då, så visas det en del på tv, direkt efter melodifestivalen på svt1 den 1/2.
Det är mycket nu. Det är roligt nu.

It´s a lot going on. All preparations for the big inauguration, the opening weekend of the european capital of culture 2014,  31/1-2/2 is going on. Now everything is starting to show in town. All the big snowwalls are being built. These nets are going to be big embroidery hoops. Dan Lestander is marking  in the snow so that everything goes where it´s supposed to. It´s a lot going on. It´s a lot of fun!
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 2 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange