lapp_till1
lapp_till_2_ textilmuseet
Jag gjorde ju en lapp igår, till textilmuseet i Borås. Jag klurade en hel del på vad jag skulle göra och länge var planen att jag skulle göra ett par applikationer och sedan brodera, men jag ändrade mig och gjorde så här i stället. En lager-på-lager-lapp. Jag tog fyra bitar tyg, lade dem på varandra och sydde sedan ihop dem, rakt igenom allihop. Jag valde att sy ett vågigt mönster. Därefter klippte jag mitt emellan varje söm i alla lager utom det understa (som måste hålla ihop det hela).

lapp_till3
lapp_till_textilmuseet
Efter allt var uppklippt så rufsade jag till det lite, så att de klippta kanterna skulle resa sig lite. Så, då var det klart och exakt som jag hade tänkt mig. Har du gjort någon lapp och skickat in?
Nu ska jag dricka upp kaffet och sedan bär det iväg till Luleå och Anu Tuominens utställning. Hur bra är inte det? Hurra!

This is my contribution to the Textile museum of Sweden. They´re collecting samples from everyone who wants to participate. Smaples in any technique. This is mine. Well now I´m off to Luleå and Anu Tuominens exhibition!
/Madde

Tagged with:
 

4 Responses to Min lapp

 1. Leena skriver:

  Läckert Snyggt blev det också!

 2. Elisabet skriver:

  Snyggt! Men jag har inte gjort någon lapp. Är så trött på alla erbjudanden om att delta i kulturprojekt där ersättning till dem som gör jobbet inte är budgeterad. Ett tag var jag ändå lite frestad att göra ett broderi med texten BUS MU, men jag protesterar i det tysta.

  • madde madde skriver:

   Förstår vad du menar och håller med om din ståndpunkt också.Ersättningsfrågan är ett ständigt problem. Men det lustiga i kråksången är ju att det är rätt många konstnärer som vill ha medverkan från andra, andra som de inte vill ersätta…
   BUS MU skulle i alla fall vart roligt, du får spara den till ett annat tillfälle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − 3 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange