stygnhalsning_motion4
stygnhalsning_motion1
stygnhalsning_motion2
stygnhalsning_motion3
I januari, för nästan ett år sedan så startades en stygnhälsning. En motions-stygnhälsning på initiativ av Slöjdakademin. En stygnhälsning som startade på den ort man bodde – man skulle brodera något från den orten. Jag gjorde ett ensmärke. Mitt tyg är klorinblekt (järnplåtar på tyg och klorin utblandat med vatten i sprayflaska) och sedan har jag tryckt med vit färg och sedan broderat vitt i det vita.

En stygnhälsning vars tema var motion – varje månads motionerande i kilometer rapporterades in och plussades ihop och sedan så fick man en sträcka. En sträcka som man skulle resa (från den ort bvroderiet utgick ifrån) och sedan stygna något därifrån. Stygnhälsningar skickas runt, är hemliga och nu skall jag få tillbaka min. Vilken dag som helst nu. Undrar hur den ser ut, nu när alla har broderat på den…

Här kan du läsa mer om Dalahäst-stygnhälsningen och här om handduks-stygnhälsningen jag varit med på.

This is a travelling-embroidery wich I started a year back. It has now travleed around to 10 other women, they have all embroided on it. This is what I sent away. Wonder how it looks when I get it back.
/Madde

Tagged with:
 

One Response to Stygnhälsning MOTION

  1. […] Stygnhälsningen jag berättade om förra veckan har kommit tillbaka – så här blev den. Många stygn har sytts. Jag är speciellt förtjust i eiffeltornet, det enkla och avskalade i dess uttryck och så tycker jag om öknen, så himla fint komponerad. […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett + 6 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange