helgen_allhelgona
helgen

Helgen har varit energiåterhämtning. Jag har sovit, vilat, fotat, promenerat, tittat, pratat, läst och bara varit. Bra grejer. Välbehövliga grejer. Dimman och diset som kapslat in helgen har varit en utmärkt scenografi. Tillåtande. Inget väder som kräver något egentligen. Energigivande.

kristina_utst_ljusgarden_nov_
Jag vill också tipsa er om en utställning jag såg i torsdags, som just nu är i ljusgården på Umeå Stadsbibliotek. Kristina Nilsdotter ställer ut måleri och skulptur. Tycker om hur hon använder färgen och jag gillar verkligen några av hennes målningar. Schysst format. Men det är en spretig utställning, för spretig. Jag försöker sätta mig in varför den spretar så, om det har ett syfte och ett samband, men hittar inte riktigt dit. Jag försöker se bortom det då utställningen ingår i psykeveckan och konstnären marknadsför sin bok om schizofreni i samband med det hela.Men det går ändå inte. Less är ändå alltid more. Men jag tycker den är värd att se, värd att reflektera över. Kanske hittar du något annat i den. Utställningen pågår fram till den 17 november.

My weekend has been a good one. I´ve had time to rest, to read, to walk, to see, to sleep, to take photos. Needed that. I saw an exhibition last week at ljusgården at Umeå Stadsbibliotek. Kristina Nilsdotter is exhibiting paintings and sculpture – it´s quite good but it´s all over the place. Less is more.
/Madde

 

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × fyra =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange