farligt_att_inte_ha_roligt
den_magiska_gnistan4
Det är farligt att inte ha roligt läser jag i min anteckningsbok. En anteckning gjord under föreläsningen med Kajsa Ingemarsson. Tänker på det. Det är ju det jag alltid har sagt. Roligt. Tänker på vad det gör med oss, om vi är glada. Om jag är glad och bemöter dig jag möter så, så är ju chansen stor att det smittar lite. Vilket det också gör tvärt om – om man är en surkart menar jag. För vi sitter ju ihop på nåt sätt och påverkar varandra på gott och ont.

Jag har också i många år hävdat och sagt att mitt mål i livet är att ha så roligt som möjligt. Många tycker att det är skönt att höra, det glädjer mig. Men andra blir provocerade. Tydligen kan det vara väldigt provocerande. Då får jag kommentarer som “allt är minsann inte roligt”, ” alla kan inte välja”, ” i mitt liv ser det faktiskt ut så här….”, “jag måste då gå ut med soporna, städa och jobba, det är inte roligt”. Jag fortsätter att hävda att mitt mål i livet är att ha så roligt som möjligt. Jag hävdar också att det målet är möjligt att ha för alla.

Jag gör naturligtvis saker som inte är så roliga. Jag måste städa och gå ut med soporna. Jag har inte alltid haft pengar så det räcker. Jag har fått hantera vattenskador, räkningar, arbetslöshet, sorg, ilska och utspillda kaffekoppar. Jag är inte förskonad från livet. Men jag gör det bästa av det. Jag fokuserar nämligen på det bra, de bra sakerna, de roliga sakerna. Jag har så roligt som möjligt varje dag.

Jag vägrar nämligen vara ett offer för de omständigheter som just nu finns om kring mig. Jag vägrar bli en bitter person. Det finns alldeles för många sådana. Jag vägrar avundsjuka och självömkande. Världen har nog med sånt. Jag har så roligt som möjligt. Varje dag. Acceptera det!

Ps. Ett fint exempel på detta att må bra, så bra som möjligt, är också min kamrat Irene som jobbar bl a med mindfulness och EFT. Hon ger en föreläsning Trots att jag har cancer… den 4 dec – den handlar om att må så bra som möjligt i ett utsatt läge. Vill du veta mer om detta kontakta Irene.

It´s dangerous not to have fun. We are all linked and what I do effects you and vice versa. So have fun. Everyday. As much as you can. Defeat bitterness and jealousy. Have fun. every day.
/Madde

Tagged with:
 

4 Responses to Det är farligt att inte ha roligt

 1. eva albrektsson skriver:

  Tack rara Madde för dina kloka ord. Själv tänker jag ofta att må bra och hälsa är inte frånvaro av sjukdom. Jag har träffat på “friska” personer som är bittra och aldrig nöjda och de med allvarliga sjukdomar som LEVER och tar vara på livet. SÅ kul att hälsa på din blogg
  Kram

 2. Britt dahné skriver:

  Så fint skrivet,många ggr deppar jag ihop över att inte kunna gå och springa men det är “ens jävla skyldighet” att ha så kul man bara kan. Det finns ju så mycket kul att glädjas över.
  Kram

 3. madde madde skriver:

  Tack för att ni läser Britt & Eva. Puss å kram!

 4. Maria skriver:

  Jag tänker också undefär så. Att välja det positiva om man kan, för det kan smitta av sig. Och även om inte det alltid är roligt att städa och gå ut med sopor, så kan man ju välja med vilket sinne man tar sig an de uppgifterna också. Man kanske inte skrattar ihjäl sig när man gör det, men man kan ju ändå vara nöjd. Alla har inte hus att städa och sopor att gå ut med till exempel. Det finns ju nästan alltid något att glädjas över. Mitt motto är: Den som blir glad över lite har mycket att bli glad över. Och tänker man så, kan man säker skrapa ihop några små glädjeämnen varje dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 − 10 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange