kajsa_o_gabriella
kajsa_forelaser_pa_radhuset
Veckans inspiration stod Kajsa Ingemarsson för när hon i torsdags föreläste om sin bok Den magiska gnistan. Boken och föreläsningen handlar om kreativitet och inspiration – i det stora perspektivet, i livet i stort, i sig själv. Att hitta sin inspirerande energi, sin kreativitet och sin rörelse. Hon pratar om magkänsla, inre vägledning och medvetenhet. Det är inte alls långt ifrån min (och broderikamratens) yogalärares ord kom vi fram till. Det är för övrigt inte heller långt ifrån mina egna ord när jag föreläser om kreativitet och lust. Jag träffade en kvinna som var på min föreläsning för 1,5 månad sedan som också var på Kajsas och hon konstaterade att vi föreläste om samma sak men ändå inte, på nåt sätt samma men från olika håll med olika ord. Det gjorde mig otroligt glad och stärkt. Tack fina du.

Åter till Kajsa, till föreläsningen och boken. Jag gillar det hon säger. Det är viktigt, det är modigt, okrångligt och givande. Det är det allra enklaste, men otroligt svårt. Boken kan man ha som en peppande uppslagsbok nästan. Ta ett kapitel ibland, ett stycke för att få ord på vägen sin väg, när man sätter sig själv i rörelse. Kajsa avslöjade för övrigt mening med livet under kvällen: Meningen med livet är att utvecklas, expandera och bli större (alltså i anden, jaget och självet, inte om midjan och rumpan). Detta gjorde Kajsa Ingemarsson i en otroligt snygg klänning (en modell för smalrumpade människor, alltså bara en jag kan drömma om). Tack Gabriella och Viktoria för ett fint arrangemang, ett moment.

I was on a lecture on thursday. It was good, it was interesting and inspiring. Kajsa Ingemarsson was the one I was listening to and she was talking about her new book Den magiska gnistan – about creativity and living a creative life.
/Madde

3 Responses to Att sätta sig själv i rörelse

  1. Maria skriver:

    I min hjärna så är det nog så ganska ofta att jag skulle behöva läsa en bok om att sätta mig i stillhet istället. Kan nästan bli för mycket inspiration. Spinner bara på och föds nytt hela tiden. Men det är ju en gåva vet jag ju iofs.

    • madde madde skriver:

      Ja, men denna handlar nog om det med.Ingen motsättning i det. Det handlar om att lära dig att lyssna på dig själv, till det du behöver. Att följa magkänslan, intuitionen och ens inre vägledning.

  2. […] är farligt att inte ha roligt läser jag i min anteckningsbok. En anteckning gjord under föreläsningen med Kajsa Ingemarsson. Tänker på det. Det är ju det jag alltid har sagt. Roligt. Tänker på vad […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 2 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.