rodbetsskal
rodbetsskal2
rodbetsskal3
Jag älskar rödbetor – att rosta dem i ugn med olja, vitlök salt och peppar. Det är nog bland det bästa jag vet. Lite fetaost och rostade solrosfrön till och det är nästan en komplett måltid.
När jag skalde rödbetorna sist så fick jag en idé när jag såg på skalresterna. Jag vill ju vara lite mer som Elisabet, så jag tog fram en tygbit och vek in skalresterna i tyget. Jag tänkte färga lite. (Jag är också inspirerad av färgningsmanifestet och Linas sätt att använda mat att färga med). Jag visste inte riktigt hur jag skulle fortsätta (hade heller inte tid mitt i matlagningen), så jag lade mitt lilla paket på ett fat i mitt rätt så kalla skafferi. Jag måste klura ut hur jag ska fortsätta. Jag återkommer.

I´m so inluenced by Elisabet , love her work, and Lina. Dying fabric with food. So I wrapped some beetroot in cotton fabric. Then I continued cooking. I´ll continue to dye another day.
/Madde

Tagged with:
 

2 Responses to Färgexperiment I

  1. Gunilla skriver:

    Åh, vad spännande, blir sugen på att laga “färgglad” mat själv idag!

  2. […] vek ju in en massa rödbetsskal i en bit tyg för ett tag sedan. En kväll lade jag ner det i nykokt te. Så här i efterhand var […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 1 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange