ivar_torneus
Jobbet förde mig en afton till Umedalen Skulptur. Jag hade i uppdrag att inspirera 100 lärare och pedagoger i Skapande Skola, konst och kultur. Innan jag fick prata så gick alla en guidad visning i skulpturparken & jag fick följa med. Jag hade som intention att glida mellan grupperna lite, för att höra resonemang och möta många människor. Men när jag kom till den andra (av tre) gruppen så fastnade jag. Och här är mannen som rår för det. Min gamla professor när jag läste konstvetenskap, Ivar Tornéus, guidade nämligen. Har du möjlighet att lyssna på ett föredrag eller gå en guidad tur av honom gör det. Jag vet att han har ett föredrag den 15/9 på Västerbottens museum. Ivar är en sådan där fantastisk person som har förmågan att entusiasmera och inspirera. En sådan som man verkligen vill ha omkring sig. Jag hade förmånen att åka på studieresa till London med den här mannen och titta på konst när jag läste B-kursen i konstvetenskap. Det var en häftig upplevelse. Han har till och med fått mig intresserad av Bacon.

skulpturreflektion
Jag var också tvungen att fota lite självporträtt i en av mina favoritskulpturer innan jag gick, Cristina Iglesias skulptur Vegetation room II. Här finns ett annat porträtt jag tog i reflektionen av den skulpturen, och här är ett tredje. Självporträtt är roligt!

I went on a guided tour of Umedalen Skulptur. Guide was my old professor Ivar Tornéus. He´s great, wonderful and so inspiring. I also took a self portrait in one of the sculptures. Check out the links above and you´ll find more photos.
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

femton + tolv =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange