vi_har_tid_for_dig
Frisörer är ju väldigt bra på att visa när de har tid för en klippning, om man vill klippa sig så där lite snabbt och impulsivt. Är man på klipp-humör så är det bara att storsa runt lite och leta skyltar. Någon kommer att ha tid för dig (denna skylt hittade jag utanför en frisör i Umeå).
Men jag tänker vidare på det hela. Jag tänker på tid och vem som har tid, för mig? För dig? Skulle andra branscher anamma dessa skyltar också? Psykologen, läkaren, tandläkaren? Skulle det minska vårdköer och få människor att må bättre?
Hur är det bland vänner, bekanta och grannar. Kanske skulle man i grannskapet ha en flagga att hänga ut när man känner för besök? Hur skulle det bli? Skulle vi bli mer sociala då? Skulle sedvänjan att hälsa på utan att ringa först breda ut sig, om vi visste att någon har tid? Tid för mig? Skulle det bli mindre krångligt att umgås? (jag tycker att många människor krånglar till umgänge, det blir liksom för stort och speciellt många gånger, det räcker liksom inte med kaffe utan det ska vara en tre-rätters)
Ja, det här tänker jag på idag. Tid. Vem som har tid?

This sign says “We´ve got time for you today”. It´s a sign outside a hairdresser – it means that they´ve got time if you need a haircut. So if yoou need one, you just have to walk around and see what hairdressers have time to cut your hair. I kept on thinking about time. What would happen if other people started to use these signs: doctors, dentist, psychiatrists. Would that make us helthier? Or, what would happen if our friends and neighbours would use these signs. We´ve got time today, for you! Maybe we would be happier and have a more social life.
/Madde

Tagged with:
 

4 Responses to Har någon tid för mig?

  1. Maria skriver:

    Fin tanke! Och så känner jag alldeles för sällan känner att jag har tid. Har så fullt jämnt. Men jag älskar egentligen att umgås och samtala.

  2. madde madde skriver:

    Ja visst är det så :) Man vill mer (och kanske har behov av mer) än man hinner med.

  3. Britta skriver:

    Ja, sådana skyltar/flaggor på fler ställen skulle nog göra skillnad. Ska kanske brodera en vimpel och hänga vid dörren när jag vill ha spontanbesök…

  4. Intressanta tankar! Jag tänker mig att det funkar just hos frisören, men kanske inte på något annat ställe. Att det liksom förstör det spontana för att man skyltar med det, bokstavligen..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 + sjutton =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange