bokmaleri11
Här kommer del tre av mitt ansikte, mitt måleri och hur jag tänker. Här kan du läsa del 1 och del 2. När jag denna gång tittade på bilden så kände jag att jag behövde ta ner färgerna, dämpa dem lite, så det fick bli ett tunt lager vitt (med mycket vatten) på bakgrunden. På så sätt har jag lyft fram personen och granarna lite till. Det kom också till lite rött – crimson – nere i högerkant och uppe till vänster. Ovan granarna tog jag in lite av det turkosa i det vita, för att få till en kall känsla.

bokmaleri12
Granarna fick sedan ett par lager färg. För att verkligen bli granar. Jag arbetar tunt, laserande och har använt citrongult och grönt i den främre och umbra och grönt i den bakre. Man skymtar de turkosa prickarna under färglagren.

bokmaleri13
bokmaleri14
Jag ville ta in lite glans, något oväntat. Så jag plockade fram en schablon och en sprayfärg – som bara är ett pärlemorskimmer. Jag tycker att det är lite roligt och det syns bara ibland, i ett visst ljus. Det är roligt med det oväntade. När jag nu ser på bilden känns det bra. Okej. Men inte klart. Jag vet inte riktigt hur jag skall fortsätta. Bilden måste nog vila ett tag nu. Men jag återkommer…

 

This is part 3 of this painting. You can see part 1 and part 2 too.
/Madde

Tagged with:
 

3 Responses to Hur tänker jag?, del 3

  1. Gunilla skriver:

    Tycker det är väldigt spännande och inspirerande att se och höra vilka val du gör och hur du tänker.
    Väntar nyfiket på fortsättningen!

  2. […] det har inte kommit till så mycket mer än sist, HÄR finner du del 3. Lite mer vitt i bakgrunden har dock kommit till, ville tona ner det hela en aning till. Sedan har […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

femton + 1 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.