boktips

Jag läser varje dag, eller kväll/natt är väl mer sant. Här är en del av sommarens läsning. Den tomma stolen av J.K Rowling är en omständlig historia som börjar med att en man dör. Det är underhållande och lite spännande i omgångar. Men det är en långsam berättelse med hur många karaktärer som helst, nästan parodiskt många. Det är en bok som jag aldrig fick någon relation till och som du inte behöver läsa. Gräspojken av Christer Lundberg är ju en helt galen skröna. Den handlar om 12-årige Kalle som har en nymfparakit och plötsligt upptäcker en flikig planta i en blomkruka. Efter att mamma reser på obestämd tid till Indien, en resa till Amsterdam så börjar Kalle och familjen en olaglig odling. Kul, galen och skruvad. En man som heter Ove av Fredrik Backman är helt underbar. Ove, en nybliven änkling, sur, bitter och just överflödig på jobbet tacklas med sig själv, livet, döden, grannarna och bostadsområdet. Jag både skrattade och grät när jag läste boken. en fantastisk historia. Läs boken om Ove!

I read every day – or night to be correct. Here are some of the books I read this summer.
/Madde

Tagged with:
 

3 Responses to Juliläsning

  1. Elisabet skriver:

    Jag brukar inte ge upp, men “Den tomma stolen” kom jag aldrig igenom. Tack för tipsen om de två andra.

  2. madde madde skriver:

    Jag var på väg att ge upp. Det var ingen höjdare.

  3. […] någonstans? I sängen :) 5. Vilken bok tror du kommer bli sommarens bästa? Jag måste nog ta En man som heter Ove, som jag skrev om för ett tag sedan. Det är en perfekt sommarbok. Rolig och allvarlig. Skratt och […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

arton − 5 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange