carina_marklund_foto_madelene_edlund

Innan jag visar er bilder från min helg på Sätergläntan måste jag få berätta om Carina. Carina Marklund som också gick samma kurs som mig i helgen. Jag träffade henne första gången ifjol på broderisymposiet. När jag nu ändå var i Dalarna så passade jag på att på hemvägen åka in till Dalarnas Museum i Falun och se Carinas och Carl Anders Thorheims utställning Fåglarna ser allt. En utställning med Carl Anders måleri; högblankt, rent och avskalat, och Carinas känsliga broderier. I broderierna blandar hon både tryck, applikation och broderi. Fantastiskt fint och jag blev glad och upplyft av utställningen. Underbart med kontrasterna: matt/blankt, avskalat/detaljrikt, trä/textil, nyanserat/stiliserat. Kul och inspirerande.
Jag måste berätta om den idag för du måste skynda dig om du ska hinna, den hänger bara fram till söndag. Skynda!

 

I have to tell you about Carina Marklund and her exhibition (click at the links above) I really like it!
/Madde

Tagged with:
 

8 Responses to Carina

 1. Tyg och otyg skriver:

  Åh, den har jag missat! Tyvärr har jag extremt mycket att göra den här veckan, så att försöka pressa in en utställning i schemat också låter sig nog inte göras…

 2. ulla skriver:

  Såg foton på några av hennes verk och de är fantastiska.Får nöja mig med dem eftersom jag inte or i närheten.

 3. Britt Dahné skriver:

  Såg utställningen i påskas, jättefin. Jag gick ju kurs hos henne på broderisymposiet, visst gjorde du det också. En duktig tjej som vi har funderingar på att ta till slöjdsalen för en kurs i molateknik.
  Nu får du berätta om kursen på Gläntan, spricker snart av nyfikenhet….

 4. eva albrektsson skriver:

  Javisst Madde, underbara broderier

 5. Pian Bates skriver:

  Vi åkte också dit på hemvägen och visst var Carinas broderier fantastiska. Däremot hade vi lite svårt för de andra bilderna. Det fick mig att tänka på min barnkammare för 60 år sedan.

 6. […] ett par sagoworkshops. Måste kolla igenom lite av det i helgen i alla fall. Sedan sitter jag med Carina Marklunds inbjudan till vernissage idag. Hon ställer ut textil och broderi på Lilla Galleriet i Umeå, […]

 7. […] i Umeå. Carina Marklund öppnade sin utställning Den sköra tråden. Det var så trevligt att få träffa Carina igen och se hennes fantastiska bilder. Och alla andra trevliga människor jag träffade, som jag inte […]

 8. […] vägarna förbi Ronneby kulturcentrum konsthall nu till helgen, men det känns aningens långt bort. Carina Marklund, vars verk och bildvärld jag tycker så mycket om (sedan är hon ju en mycket trevlig person […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 + sjutton =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange