lousiana_2013
lousiana2_2013

lousiana3_2013

tara_louisiana

tara2_louisiana

En av mina favoritplatser är Louisiana –  i Humlebæk i Danmark. Och jag kom äntligen dit för ett ag sedan, det var mycket länge sedan sist. Det har varit en favoritplats sedan första gången jag var där och då var jag kring 20. Det ligger så otroligt vackert vid havet, sundet och horisonten. Museet har en helt magnifik park fylld av växter och skulptur. Man behöver inte ens vara särskilt konstintresserad för att tycka om platsen, rummet och den varma själ stället har.

Louisiana har en magnifik konstsamling (som de alltid visar delar ur, jag älskar Giacomettis skulpturer) och så har de alltid otroliga tillfälliga utställningar. Nu i vår är det bland annat en helt enorm utställning med Tara Donovan – den är värd hela resan. Blev alldeles glad och upprymd av hennes arbeten. Det bästa jag sett på länge.På Louisiana Channel kan man se och lära mer om henne. I sommar blir det stor utställning med Yoko Onos konst. Det är säkert också spännande. Det var flera år sedan jag var där sist så jag njöt alldelels extra nu när jag var där  –  det får inte bli så långt tills nästa gång…

One of my favourite places is Louisiana – in Denmark. A superb museum with a great collection and fantastic exhibitions. You have to visit it if you´re near. Click on the links in the Swedish text and you´ll se all the amazing things shown.
/Madde

Tagged with:
 

2 Responses to Tara & Louisiana

  1. iHanna skriver:

    Jag kan bara hålla med. Det är min favorit också. :-)

  2. […] Jag byggde tillsammans med kamrat Karin två skulpturer av överstrykningspennor. En hommage till Tara Donovan som jag berättade om förra veckan. Tara inspirerar. Vill bygga mera. Skulptur är […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 3 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange