gron_artor
Idag måste det handla om mat och disk. Det blir till och med ett recept. Jag gillar nämligen ärtor. Detta konstaterade jag än en gång i helgen och kunde inte låta bli att fota dom. För att dom har en snygg färg och för att dom är goda. Galet gott är en ärthummus som jag gör så ofta jag kommer på att den passar. I helgen passade den till två middagar: stekt lax och pasta med räkor. Jag kan nästan äta hur mycket som helst & snygg är den också.
Ärthummus
300 g frysta gröna ärtor / 1 vitlöksklyfta (eller två) / 1 schalottenlök / 1/2-1 näve persilja /1-2 msk vinäger / 3 msk god raps- eller olivollja / salt & lite peppar efter behag.
Tina ärtorna och mixa med lök, vitlök och persilja till en slät massa. Smaka av med kryddor, olivolja och vinäger. Passar utmärkt till allt! (typ: paj, grillat, stekt lax, på en toast med räkor, till grönsaker att dippa i…) Njut!

diskbanken_en_vanlig_dag
När maten var klar tittade jag på diskbänken och log – så här ser det oftast ut här hemma. En vanlig dag för diskbänken. En favoritmugg, lilla tillbringaren och bästa lilla durkslaget som får samsas med en palett, några penslar och en schablon. (det mesta av disken hamnar i diskmaskinen). Det kanske inte är vardag för alla diskbänkar…

Today I just have to write about food and my kitchen sink. I love peas so much I just had to take a picture. Love the green and love making pea-hummus out of them. (write a comment if you want me to translate the recipe) Later in the day I took a look at our kitchen sink and smiled – my favourite cup and a ceramic pitcher has to share the space with brusches, a palette and a stencil. An ordinary day at the sink. I guess that doesn´t happen in all homes.
/Madde

Tagged with:
 

5 Responses to Ärtor & disk

  1. Gunilla skriver:

    Tack för det receptet, låter jättesmarrigt!

  2. Tyg och otyg skriver:

    Det är även grymt gott att göra pesto på gröna ärtor! Det påminner nog om din hummus, men förutom ärtor, vitlök och olja mixar man också i någon form av nötter eller mandlar (går även bra med pumpa- eller solrosfrön, jag brukar ta lite av vad jag har hemma, ofta flera sorter blandat) och riven parmesan eller annan ost med lite smak. Både billigare än vanlig basilikapesto, men också mycket nyttigare eftersom ärtorna innehåller både proteiner, järn och fibrer.

  3. Maria skriver:

    MÅste testa receptet! och jag älskar den prickiga muggen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 5 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange